Avrupa Dilleri Günü'nü Kutluyoruz

Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu Avrupa Dilleri Günü'nü kutluyor.

25.09.2021 334

İngilizce öğretmenleri Aydil Deveci, Elif Erkan, Murat Selçuktekin, Necibe Hastürkoğlu, Özlem Ulugöl, Selma Karaca'nın hazırladığı ve Türkçe öğretmeni Banu Akbuğday'ın destek verdiği European day of Languages etkinliği kapsamında öğretmenlerimiz derse girerken sınıflarını farklı dillerle selamladı ve çokdilliliğe dikkat çekti.

Avrupa Diller Günü, Avrupa Konseyi girişimi ile 2001 tarihinden beri her 26 Eylül'de Avrupa Komisyonu ile birlikte kutlanmaktadır.

Avrupa'nın tamamında, Avrupa Konseyine üye 47 devlet tarafından temsil edilen 800 milyon Avrupa'lı hangi yaşta olursa olsun , ister okul içinde ister okul dışında daha fazla dil öğrenmeye teşvik edilmektedir. Dilsel farklılıkların daha yüksek bir kültürler arası anlayışa ulaşmada önemli bir araç olduğu ve kıtamızın zengin kültürel mirasının anahtarı olduğu bilinciyle, Avrupa Konseyi bütün Avrupa'da çokdilliliği desteklemektedir.

European Day of Languages 2021:

20 years celebrating linguistic and cultural diversity

@europeandayoflanguages