Yunis TOPCU - Okul Müdürü

01.09.1963 yılında Adana’ da doğdum. 1983 yılında Adana İHL’ den mezun oldum. Ocak 1989 tarihinde Hacettepe Ünv. Edebiyat Fakültesi TDE Bölümünü bitirdim. 13.02.1990 tarihinde Ağrı Merkez Kız Meslek Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olarak meslek hayatına başladım. Ekim 1993 yılında Adana İli Karaisalı İlçesi Salbaş Lisesine tayin oldum.

1999 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde Salbaş Belde Belediye Başkan adayı oldum.

2001 yılında Adana Seyhan Fatih Mehmet İlköğretim Okuluna Türkçe Öğretmeni olarak tayin oldum.

2004 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde, Adana Merkez Seyhan İlçe Belediye Başkan Aday adayı oldum.

2005 yılında Adana Merkez Seyhan Kurttepe İMKB İlköğretim Okuluna Kurucu Okul Müdürü olarak atandım ve 01.12.2008 tarihine kadar okul müdürü olarak görev yaptım.

2009 Mahalli İdareler genel seçiminde Adana Merkez Çukurova İlçe Belediye Başkan adayı oldum.

2013 yılında çocuklarımın eğitimi dolayısıyla Ankara’ ya tayin istedim. Merkez Sincan ilçesi Ressam İbrahim Çallı Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak çalışmaya başladım.

2016 yılında Merkez Çankaya Türkiye Noterler Birliği Ortaokuluna tayin oldum.

08.11.2019 tarihinde Ankara Merkez Etimesgut İlçesi Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu’nda Okul Müdürü olarak göreve başladım ve halen görevime devam etmekteyim.

STK Çalışmalarım:

1-      1993 yılından 2002 yılına kadar Eğitim Bir-Sen Karaisalı İlçe Temsilciliği ve İl yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. 2001 yılında çıkan memur sendikaları yasasıyla birlikte Adana Eğitim Bir-Sen kurucu il yönetim kurulu üyeliğinde bulundum ve üst kurul delegesi oldum.

2-      Adana Çukurova Yörük Türkmenler Derneği Yönetim kurulu üyeliği yaptım.

3-      Adana Karaisalılar Derneği yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.

4-      Ankara’ da yaşayan Adana Karaisalı, Pozantı Aladağlıların oluşturduğu A-Kap Der derneğinin kurucu yönetim kurulu üyeliğinde bulundum.

Eğitim Çalışmalarım:

2000 ve 2001 yılında düzenlenen eğitim yönetimi kursları başta olmak üzere birçok kurs ve seminerlere katılarak sertifikalar aldım.